Γεωργίου Βάια | Θεραπευτικό Κέντρο Λόγου & Κίνησης

ΒΑΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ/ -ΤΡΙΑΣ

Η Γεωργίου Βάια και είναι Βοηθός Εργοθεραπείας με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Διαπαιδαγώγηση στις Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ  στην Θεσσαλονίκη και η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), έχοντας τον ρόλο του εργασιοθεραπευτή στη Μονάδα Πρασίνου του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα με τις σπουδές της, συμμετείχε σε εθελοντικά προγράμματα στο κέντρο Αυτισμού ‘Ελπίδα’ Ωραιοκάστρου και στον Άγιο Δημήτριο (ΚΕΠΕΠ) στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως συνοδός σε ιδιωτικές και δημόσιες κατασκηνώσεις για 3 έτη.

Επιπλέον, θέλοντας να διευρύνει τις γνώσεις της, παρακολούθησε μία γκάμα από σεμινάρια όπως το αξιολογητικό εργαλείο MOVEMENT ABC – 2 , την 40ωρη εκπαίδευση ΑΒΑ, την παρέμβαση σε Δυσγραφία κ.ά.

Έκτοτε εργάζεται αδιάλειπτα ως παιδιατρικός βοηθός εργοθεραπείας σε θεραπευτικές δομές, όπως στον Σύνδεσμό Προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ κ.α αποκτώντας εμπειρία σε όλες τις αναπτυξιακές διαταραχές. Μέλημα της είναι να εξειδικεύεται διαρκώς σε μια πληθώρα σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων και προσεγγίσεων.

Επιπρόσθετα, εργάστηκε ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε ένα παιδί με ΔΑΦ για 2 χρόνια. Ασχολήθηκε με την εκπαίδευσή του σε εξωτερικές δραστηριότητες καθώς και Δραστηριότητες Καθημερινής Ζωής, και στην εθελοντική του εργασία ως εργάτης Πρασίνου του Νομού Καστοριάς. Παράλληλα, ανέλαβε την εκπαίδευση Δραστηριοτήτων Καθημερινής Ζωής σε περιστατικά με τύφλωση.

Από τον Νοέμβριο του ΄21 η Βάγια αποτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό θεραπευτή της ομάδας των θεραπευτών μας. Οι γνώσεις της, η θετικότητα του χαρακτήρα της ,η αγάπη της για τα παιδιά και το πάθος της για την επιστήμη της, την καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητή τόσο στα παιδία & γονείς όσο και στους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάζεται.