Μαντώ Μονογυιού

ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ – ΜΕΛΕΤΗΣ

Η Μονογυιού Διαμάντω είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής στο ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στον τομέα της ψυχικής υγείας των παιδιών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου . Είναι κάτοχος πρώτου διπλώματος στην ελληνική και νοηματική γλώσσα και γλωσσική κατάκτηση από το Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου.

Επιπλέον, διαθέτει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια και κατά την διάρκεια των σπουδών, παρακολουθούσε μαθήματα από το τμήμα του Παιδαγωγικού Τμήματος.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της  είχε αναλάβει με επιτυχία την καθημερινή μελέτη των παιδιών Δημοτικού, ενώ τους θερινούς μήνες αναλαμβάνει την δημιουργική απασχόληση παιδιών στον Όμιλο της Βουλιαγμένης (summercamp).

Η αγάπη της για τα παιδιά και για την επιστήμη της , καθώς και η ευγένεια που εκπέμπει, σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία της είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν στην έναρξη μίας καλής συνεργασίας με το Θεραπευτικό μας Κέντρο στο τομέα της καθημερινής Σχολικής Προετοιμασίας (Μελέτη).