Σωτηρία Κοντολέων | Θεραπευτικό Κέντρο Λόγου & Κίνησης

ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η Κοντολέων Σωτηρία είναι απόφοιτη του τμήματος Βοηθού Εργοθεραπείας του ΔΙΕΚ Αμπελοκήπων. Μεγάλωσε στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, όπου και ξεκίνησε την να εργάζεται σε φορέα με παιδιά πρώιμης ηλικίας, τυπικής ανάπτυξης, ως συντονίστρια ψυχαγωγικού προγράμματος. Το 2019 ήρθε για τις σπουδές της στην Αθήνα, όπου μένει και τα τελευταία χρόνια. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση το 2022 στο My Little Academy – Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης, όπου συμμετείχε σε εργοθεραπευτικές συνεδρίες, δημιούργησε και υλοποίησε  εργοθεραπευτικό πλάνο με την βοήθεια επόπτη.

Παράλληλα, από το 2019 έως και σήμερα, συνεργάζεται με τον φορέα Χλόη- Κέντρο Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ, σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα στο οποίο είχε την πλήρη ευθύνη δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής των ατόμων (όπως σίτιση, ένδυση-απόδυση, βοήθεια σε θέματα προσωπικής υγιεινής). Επίσης, σε εξωτερικά προγράμματα αναλαμβάνει, παιδιά και εφήβους με νοητική υστέρηση, με στόχο την κοινωνικοποίησή τους.

Τον Σεπτέμβριο του ΄22 ξεκίνησε να εργάζεται στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ “ΠΡΟΣΒΑΣΗ”, κάνοντας δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (messy play) σε άτομα πρώιμης αλλά και εφηβικής ηλικίας.

Από το ξεκίνημά της παρακολουθεί πληθώρα σεμιναρίων και προγράμματα  πάνω στην Ειδική Αγωγή, κάποια από τα οποία είναι «η Πρώιμη Παρέμβαση και Εργοθεραπευτική Πρακτική», «CO – OP Approach» , Messy Sensory and Clay Play», «Γραφοκινητικές Δεξιότητες» ενώ από το 2023 παρακολουθεί εποπτείες εργοθεραπείας συστηματικά.

Από τον Ιούνιο του 2023 αποτελεί μέλος της ομάδας μας. Η προσωπικότητα της, η αγάπη της για τα παιδιά αλλά και η προσήλωση που δείχνει στο επάγγελμά της αλλά και στους στόχους που θέτει μέσα σε αυτό, την ξεχωρίζουν.