Νάσια Βρυωνάκη

Ονομάζομαι Βρυωνάκη Νάσια και αυτό που θα ήθελα να γνωρίζετε για εμένα είναι ότι είμαι από επιλογή στον χώρο της εκπαίδευσης – θεραπείας ως Λογοθεραπεύτρια και Ειδική παιδαγωγός. Τρέφω μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και είναι χαρά μου να τα βοηθώ με κάθε θεραπευτικό και εκπαιδευτικό τρόπο. Όνειρο μου στην επαγγελματική μου ζωή, είναι να βλέπω τους μικρούς μου φίλους να φτάνουν στο μέγιστο δυνατό των δυνατοτήτων τους και τους γονείς να αποβάλουν τις ανησυχίες τους μέσω της συνεργασίας μας.

Όσον αφορά την επιστημονική και επαγγελματική μου πορεία, είμαι πτυχιούχος του τμήματος Λογοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Επαγγελματικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) της Καλαμάτας και κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή και της παιδαγωγικής επάρκειας  της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Είμαι εξειδικευμένη στο τομέα της Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, ενώ έχω ολοκληρώσει τις ειδικεύσεις μου στην “Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες” του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την ειδίκευση στην “Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες: Παρέμβαση στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ασχολούμαι με την πρόληψη, την αξιολόγηση, τη διάγνωση και τη θεραπεία του λόγου, της ομιλίας, της άρθρωσης και της  επικοινωνίας, σε παιδιά και ενήλικες (πχ. διαταραχές άρθρωσης, φωνολογικές διαταραχές, καθυστέρηση γλωσσικής ανάπτυξης, εξελικτικές γλωσσικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές στη ροή της ομιλίας – τραυλισμός, νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα.)

Από το 2012 εργαζόμουν ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε σχολεία για 9 έτη, ενώ  από το 2013 εργαζόμουν σε κέντρα αποκατάστασης ως Λογοθεραπεύτρια και Ειδική Παιδαγωγός και ταυτόχρονα παρείχα κατ’οίκον υπηρεσίες Λογοθεραπείας και Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, εφαρμόζοντας εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας.

Το 2021 ένα όνειρό μου πραγματοποιήθηκε με την δημιουργία του Θεραπευτικού Κέντρου Λόγου & Κίνησης, που τόσες οικογένειες και συνεργάτες το εμπιστεύτηκαν και το αγκάλιασαν.

Επιπρόσθετα, γράφω στο blog της παρούσας ιστοσελίδας που λειτουργεί από τον Μάιο του 2019.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής μου πορείας, παρακολουθώ εκπαιδευτικά σεμινάρια, εμβαθύνοντας και αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα των διαταραχών επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας.

Σεμινάρια - Συνέδρια