Ελευθερία Φραντζεσκάκη | Θεραπευτικό Κέντρο Λόγου & Κίνησης

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ – ΜΕΛΕΤΗΣ

Η Ελευθερία Φραντζεσκάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και σύντομα κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Νέες Θεωρήσεις και Προοπτικές του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Παράλληλα, παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιστήμες της Αγωγής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει αποκτήσει πιστοποιήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης. Επίσης, έχει ολοκληρώσει το σεμινάριο 450 ωρών Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστήμιου Αιγαίου με τις εξής Διδακτικές Ενότητες: Μέθοδοι Ανίχνευσης Αναπτυξιακών Διαταραχών, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) και Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (ΕΜΔ), Διαχείριση και Τροποποίηση Προβλημάτων Συμπεριφοράς, Σχολική Συμβουλευτική και Νομοθεσία Ειδικής Αγωγής, Διοίκηση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής. Παραμένει συνεχώς ενημερωμένη παρακολουθώντας ημερίδες-ομιλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών  της σπουδών εργάστηκε ως Καθηγήτρια των Φιλολογικών Μαθημάτων παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, αλλά και αναλαμβάνοντας τη μελέτη όλων των μαθημάτων σε μαθητές Δημοτικού. Έχει εργαστεί σε φροντιστήρια αναλαμβάνοντας τη σχολική μελέτη του Δημοτικού αλλά και τη μελέτη των Φιλολογικών Μαθημάτων Γυμνασίου και Λυκείου.

Η Ελευθερία είναι ένα σημαντικό μέλος της ομάδας μας λόγω της ποιότητας του χαρακτήρα της, της ιδιαίτερης αγάπης της για τα παιδιά και του επαγγελματισμού της. Εστιάζει τόσο στην ψυχολογία όσο και στις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά και  προσαρμόζει το μάθημα, ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χαρακτηρίζεται από υπομονή και επιμονή για να μπορέσουν οι μαθητές να πετύχουν το μέγιστο αποτέλεσμα. Τέλος, είναι πάντα δίπλα στο γονείς , πρόθυμη να ενημερώσει για την εξέλιξη των παιδιών τους αλλά και να ακούσει όλους του πιθανούς προβληματισμούς τους.