Μαρία Χατζηδημητρίου | Θεραπευτικό Κέντρο Λόγου & Κίνησης

Μαρία Χατζηδημητρίου

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η Μαρία Χατζηδημητρίου έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Έκτοτε, συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να εμπλουτίζει τις γνώσεις της γύρω από τα θέματα ψυχικής υγείας και ψυχοπαθολογίας. Εκπαιδεύεται στις “Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες – Ιωάννης Παπακώστας” στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας “Κώστας Στεφανής”.

Ακόμα, έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ψυχοπαθολογίας ενηλίκων, παιδιών και εφήβων. Ενδεικτικά αναφέρονται “Κλινική Ψυχοπαθολογία – Παναγιώτης Ουλής”, “Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες”, “Προαγωγή Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων”. Παράλληλα, κατέχει πιστοποίηση του ψυχομετρικού εργαλείου ‘WISC – V”.

Η Μαρία Χατζηδημητρίου πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Έχει συμμετάσχει ως συνοδός σε πρόγραμμα κατασκήνωσης ΑΜΕΑ. Έχει εργαστεί ως συνοδός παράλληλης στήριξης και συνεργάζεται με το Θεραπευτικό μας Κέντρο προσφέροντας ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες παιδιών και εφήβων, καθώς και συμβουλευτική γονέων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης της προσφέρει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες ενηλίκων. Βρίσκεται υπό εποπτεία ενηλίκων, παιδιών και εφήβων προκειμένου να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών.

Η αγάπη της για τα παιδιά, η πραότητα και η θετικότητα του χαρακτήρα της σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις γνώσεις της, την καθιστούν μία από τις πιο αξιόλογες και πολύτιμες συναδέλφους μας.