Μαρίνα Αλεξάκη | Θεραπευτικό Κέντρο Λόγου & Κίνησης

Μαρίνα Αλεξάκη

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η Αλεξάκη Μαριλένα σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Ψυχολογίας και έκανε την πρακτική της άσκηση στην ΑΝΑΣΑ Εταιρεία Υποστήριξης Ατόμων που Πάσχουν από Διατροφικές Διαταραχές. Ειδικεύθηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Παρακολούθησε το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία «Παναγιώτης Ουλής» του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής και το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογία της Ά Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Ακόμη συμμετείχε στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο του Πανεπιστημίου Αιγίου «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων».

Στη συνέχεια εισήχθη στη μετεκπαίδευση του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής «Η Θεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους της Ιδεοψυχαναγκαστικής και της Μετατραυματικής Διαταραχής».

Στο Παρόν συμμετέχει στην αξιολόγηση και θεραπεία των ασθενών της Μονάδας Θεραπείας Συμπεριφοράς του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. και εργάζεται σε ιδιωτικό γραφείο προσφέροντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας. Ακόμη είχε παρακολουθήσει εξειδικευμένα εργαστήρια για παιδιά και εφήβους από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος: Αξιολόγηση, Διάγνωση και Βέλτιστες Θεραπευτικές Παρεμβάσεις και για το παιχνίδι ως εργαλείο στη γνωσιακή – συμπεριφοριστική θεραπεία: κάνοντας πιο ελκυστική τη θεραπεία σε παιδιά και εφήβους.

Η αγάπη της Μαριλένας για την επιστήμη της και τα παιδιά αλλά και η γλυκύτητα και η αμεσότητα του χαρακτήρα της, την ξεχωρίζουν και την καθιστούν μία από τις πιο αξιόλογες συναδέλφους μας.