Μελέτιος Καρβελάς | Θεραπευτικό Κέντρο Λόγου & Κίνησης

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ο Καρβελάς Μελέτιος από το 2019 εργάζεται ως Βοηθός Εργοθεραπείας. Αποφοίτησε από ιδιωτική σχολή της Αθήνας ενώ είναι πιστοποιημένος από τον κρατικό φορέα (ΕΟΠΠΕΠ). Έχει εργαστεί σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής της Αθήνας, με εμπειρία στον παιδιατρικό πληθυσμό. Επίσης, έχει εργαστεί σε ομάδες εφήβων και ενηλίκων με κύριο στόχο την εκπαίδευση των καθημερινών έργων (αναγκών) για την αυτονομία τους και την κοινωνικοποίηση τους. Πιο συγκεκριμένα το 2020 συμμετείχε σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα με παιδιά με αναπηρία, καθώς επίσης εργάστηκε στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών-Αστεριών Δράσεις, ως βοηθός εργοθεραπείας σαν υπεύθυνος ομάδας σε εφήβους και ενήλικες με αυτισμό και άλλα σύνδρομα, με σκοπό την σχεδίαση και υλοποίηση των δράσεων. Επιπλέον, είχε αναλάβει τα εξωτερικά προγράμματα ημιαυτόνομης διαβίωσης αλλά και ατομικές συνεδρίες σε παιδιά ηλικίας 3,5 – 10 ετών.

Ο Μελέτιος συνεχώς παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδεύσεις, καθώς επίσης  δείχνει ενδιαφέρον σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και δεδομένα πάνω στον τομέα της εργοθεραπείας αλλά και της αναπηρίας.

Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο του προγράμματος της Αισθητηριακής ολοκλήρωσης, έχει πιστοποιηθεί στην προσέγγιση COPP και στην Εντατική Αλληλεπίδραση. Ο Μελέτιος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στις μαθησιακές δυσκολίες. αλλά και στην Ειδική αγωγή και προαγωγή ψυχικής υγείας στο σχολικό περιβάλλον . Παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία είναι εθελοντής συνοδός σε σχολή χορού σε άτομα με αναπηρία.

Η ευγένεια του χαρακτήρα του, η προσήλωση του στο αντικείμενο του και η αφοσίωση του στα άτομα με αναπηρία είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Μελέτιου, που τον κάνουν έναν ξεχωριστό θεραπευτή τόσο για την ομάδα μας όσο και για τους γονείς και τα παιδιά.