Βασιλική Κιούση | Θεραπευτικό Κέντρο Λόγου & Κίνησης

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΟΥΣΗ

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η Βασιλική Κιούση έχει καταγωγή από την Κόρινθο και είναι πτυχιούχος Λογοθεραπεύτρια του τμήματος λογοθεραπείας Ιωαννίνων του ΑΤΕΙ Ηπείρου. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στη Θεσσαλονίκη και έπειτα κατέκτησε το μεταπτυχιακό της στις « Επιστήμες των  Διαταραχών της Επικοινωνίας» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει εργαστεί στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους φορείς, που αφορούσαν την αξιολόγηση και το σχεδιασμό  θεραπευτικής παρέμβασης σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και σε ενήλικο πληθυσμό. Στα πλαίσια αυτά είχε αναλάβει την αξιολόγηση αλλά και την παρέμβαση σε παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης,  με επίκτητες  νευρολογικές αλλά και Νευροαναπτυξιακές διαταραχές, με σύνδρομα και διάφορες ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές. Επιπλέον έχει εργαστεί σε πλαίσια όπου είχε αναλάβει την αξιολόγηση και την παρέμβαση σε ενήλικες νευρολογικούς ασθενείς, όπως και ασθενείς με επίκτητα ή νευροαναπτυξιακά σύνδρομα.

Ακόμη όσο διέμενε στην Θεσσαλονίκη παρακολουθούσε διαλέξεις με θέμα τη σχολική ψυχολογία, στο τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία χρόνια κατοικοεδρεύει στην Αθήνα και έχει συνεργαστεί με κέντρα ειδικών θεραπειών ως Λογοθεραπεύτρια στον παιδιατρικό πληθυσμό.

Η Βασιλική έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες ενώ έχει δημοσιεύσει εργασίες  σε επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί σε μεθόδους θεραπείας και αξιολόγησης μέσω πιστοποιημένων σεμιναρίων όπως :

  • Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες: Μέθοδοι Αξιολόγησης και Παρέμβασης
  • Κατάρτιση PECS Επίπεδο 1
  • Functional ABA (Pyramid Approach to Education)
  • Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (CBD)
  • Εφαρμογή LSVT LOUD σε παιδιά
  • Σίτιση: Κκατανοώντας την πολυπλοκότητα της

 

Η διαρκή της διάθεση για εκπαίδευση, η αμεσότητα του χαρακτήρα της, η ευγένεια και ο επαγγελματισμός  της την καθιστούν ως ένα ξεχωριστό μέλος της θεραπευτικής μας ομάδας.